Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China va reduce anul viitor cu 30% subvenţiile la noile automobile electrice şi hibride

Radio Romania Actualitati
China Sanctiuni

China, cea mai mare piaţă auto din lume, va reduce anul viitor cu 30% subvenţiile la noile automobile electrice şi hibride, a anunţat vineri Ministerul de Finanţe de la Beijing, transmite Reuters.

Politica de acordare a subvenţiilor la automobilele electrice şi hibride se va încheia la 31 decembrie 2022, iar după acea dată nu va mai fi subvenţionat acest tip de vehicule.

În aprilie 2020, Ministerul de Finanţe anunţase că subvenţiile la noile automobile electrice şi hibride vor fi reduse cu 10% în 2020, cu 20% în 2021 şi cu 30% în 2022.

În cazul vehiculelor electrice şi hibride folosite la transportul public, subvenţiile vor fi reduse cu 10% în 2021 şi cu 20% în 2022.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum. Companiile auto, inclusiv Volkswagen AG, General Motors Co, Toyota şi Tesla, şi-au extins capacităţile de producţie în statul asiatic, unde autorităţile promovează automobilele electrice şi hibride pentru a reduce poluarea, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, Ministerul de Finanţe a anunţat că va fi înăsprită supervizarea problemelor de siguranţă ale vehiculelor electrice şi hibride pentru a preveni accidentele.

Vânzările de automobile în China, cea mai mare piaţă auto din lume, vor creşte probabil cu 5,4% anul viitor, ajungând la 27,5 milioane de unităţi, a previzionat luna aceasta CAAM - Asociaţia Producătorilor Auto din statul asiatic.

Din total, vânzările de automobile electrice şi hibride ar urma să urce cu 47% în 2022, la cinci milioane de unităţi.

Pentru 2021, CAAM se aşteaptă la un avans al vânzărilor de 3,1%, la 26,1 milioane de vehicule, din care 3,4 milioane automobile electrice şi hibride.

În primele 11 luni din acest an, vânzările de automobile în China au urcat cu 4,5%, la aproape 23,49 milioane de unităţi, deşi în noiembrie livrările au scăzut cu 9,1%, la 2,52 milioane de vehicule, din cauza deficitul global de semiconductori.

Vânzările de automobile electrice şi hibride au înregistrat luna trecută o expansiune de 121,1%, la aproximativ 450.000 de unităţi, în timp ce în primele 11 luni din acest an livrările de automobile electrice şi hibride au urcat cu 166,8%, la 2,99 milioane de unităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.