Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China vorbește despre un război de propagandă: 'Noi vrem să menţinem securitatea sanitară mondială, nu de a ne face apreciaţi de alţii'

CNBC
china coronavirus

China, acuzată în Germania că vrea să influenţeze înalţi funcţionari pentru a se exprima pozitiv despre modul în care a gestionat pandemia de COVID-19, a respins aceste acuzaţii, asigurând că "nu vrea un război de propagandă", potrivit France Presse.

Cotidianul german Die Welt a afirmat luni că înalţi funcţionari şi angajaţi în ministere au fost invitaţi "să se exprime în termeni pozitivi despre modul în care China a gestionat epidemia de coronavirus", scrie agerpres.ro.

Citește și: USR, atac la Curtea Constituțională și la Guvernul Orban!

Publicaţia a declarat că se bazează pe un document confidenţial al Ministerului de Externe german, care însă a refuzat să confirme sau să infirme aceste informaţii.

La solicitarea AFP, Ministerul de Externe chinez a dat asigurări că ţara sa este hotărâtă să-şi "consolideze cooperarea internaţională împotriva epidemiei".

Citește și: Un cunoscut protestatar îl atacă dur pe Marcel Vela: Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi

"Obiectivul nostru este de a proteja mai bine viaţa şi sănătatea populaţiei noastre şi de a menţine securitatea sanitară mondială, nu de a ne face apreciaţi de alţii", s-a apărat MAE chinez într-un comunicat.

China - unde primele cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost semnalate în decembrie - a reuşit în prezent să limiteze puternic epidemia de COVID-19 pe teritoriul său.

Citește și: Marcel Ciolacu, apel către președintele României: O să venim cu anumite măsuri economice.

Guvernul chinez a oferit în ultimele săptămâni măşti, combinezoane de protecţie şi mănuşi ţărilor grav afectate de COVID-19. Beijingul a trimis de asemenea experţi medicali, în special în Italia.

Cu toate acestea, China este acuzată de unii critici că doreşte să obţină profit din ajutorul pe care îl oferă, în special ţărilor europene, pentru a-şi promova modelul politic.

Citește și: Ministrul Agriculturii îi liniștește pe români: Există foarte multe stocuri

"Nu avem nevoie de laude şi nici intenţia de a începe un război de propagandă", susţine MAE chinez.

Beijingul contestă ideea că acest nou coronavirus ar fi apărut în China şi scoate în evidenţă ajutorul acordat ţărilor occidentale "cu scopul de a prezenta Republica Populară Chineză drept un partener demn de încredere', a apreciat Oficiul federal pentru protecţia Constituţiei (BfV).

Citește și: Pensionarii mai au de așteptat! Decizia va fi luată abia luna viitoare

Conform bilanţului oficial al Beijingului, noul coronavirus a contaminat 82.160 de persoane în China de la începutul epidemiei şi a făcut 3.341 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.