Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China vrea o relaţie militară AMIABILĂ cu SUA

China doreşte o relaţie militară armonioasă cu Statele Unite, odată ce administraţia Trump îşi preia mandatul, a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, citat de agenţia Reuters, potrivit agerpres.

În cadrul unei conferinţe de presă, oficialul chinez a răspuns la o întrebare legată de alegerea lui Donald Trump la şefia Casei Albe. Yang Yujun a spus că există, fră îndoială, tensiuni în relaţia militară dintre cele două ţări, dar că chineză speră că Statele Unite îi va respecta interesele, precum şi principalele teme de preocupare.

"China este dispusă să facă eforturi susţinute, alături de Departamentul Apărării din noua administraţie americană, pentru a promova o dezvoltare sănătoasă şi stabilă a relaţiei militare bilaterale", a spus purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi: Donald Trump s-a decis. RENUNŢĂ la toată averea

Cele două state ale căror economii sunt cele mai importante din lume sunt deseori pe poziţii opuse cu privire la unele dosare sensibile, un exemplu fiind disputa privind Marea Chinei de Sud. Cu toate acestea, ambele părţi au făcut eforturi pentru consolidarea încrederii reciproce între forţele lor armate, pentru a evita eventuale neînţelegeri.

Luna aceasta, China şi SUA au desfăşurat exerciţii militare comune, simulând misiuni de ajutor umanitar.

Venirea la putere a lui Donald Trump aduce cu sine anumite îngrijorări legate de viitorul relaţiei bilaterale. Trump a avut declaraţii dure la adresa Chinei în campania electorală, afirmând inclusiv că Japonia şi Coreea de Sud ar trebui să primească permisiunea de a se dota cu armament nuclear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.