Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China vrea să construiască baze pe Lună: Planul pus la cale de asiatici

nasa.gov
luna

China explorează posibilitatea construirii de facilități în peșterile lunare, reprezentând un pas semnificativ în explorarea spațială.

Pe Lună, astronauții trebuie să se protejeze împotriva unei varietăți de pericole, inclusiv radiații cosmice și solare, meteoriți, fluctuații extreme de temperatură și chiar ejectări de impact, conform unei analize de pe Science Alert.

Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) a descoperit sute de structuri selenare în care tavanul tuburilor de lavă s-a prăbușit, creând deschideri naturale.

Ideea de a construi baze în peșterile de pe Lună nu este nouă și a fost preluată recent și de China. Tuburile de lavă de pe Lună pot avea diametre de sute de metri, oferind suficient spațiu pentru a găzdui astronauți. Planul este să se construiască baze în aceste peșteri, oferind protecție suplimentară datorită tavanului gros de stâncă de deasupra.

China a început să exploreze această idee, investigând tuburile de lavă selenare și studiind modul în care pot fi folosite pentru activități umane pe Lună.

Tuburile de lavă s-au format atunci când lava topită a rămas sub o crustă solidificată. Aceste structuri pot oferi o temperatură constantă, ceea ce le face atractive pentru stabilirea de baze umane pe Lună.

Radiațiile reprezintă, de asemenea, o amenințare pe Lună, cu radiații de până la 150 de ori mai intense decât cele de pe Pământ. Tuburile de lavă pot oferi protecție eficientă, fiind înconjurate de stâncă groasă.

Construirea bazelor în aceste peșteri ar putea rezolva și problema fluctuațiilor extreme de temperatură pe Lună, unde temperaturile variază dramatic între zi și noapte.

Cu toate acestea, riscul de impact și de reziduuri de impact ar fi mai mic în aceste peșteri, dar nu inexistent. Planurile chineze includ explorarea peșterilor și dezvoltarea de tehnologii pentru construirea bazelor în aceste medii subterane.

China a exprimat ambiții mari pentru explorarea spațială, inclusiv stabilirea de baze permanente pe Lună, dar detalii specifice nu sunt întotdeauna disponibile. Cu toate acestea, China pare să se angajeze în explorarea peșterilor selenare și în dezvoltarea tehnologiilor necesare pentru astfel de misiuni pe termen lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.