Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China vreas să interzică împrumuturile utilizate pentru speculaţii pe materii prime şi unele produse de lux

Radio Romania Actualitati
China Sanctiuni

China va interzice cu fermitate ca fondurile băncilor şi companiilor de asigurări să fie utilizate pentru speculaţii cu materii prime, în încercarea de a menţine ordinea pe piaţă şi a stabiliza preţurile, transmite Bloomberg, citat de agerpres.

Împrumuturile bancare utilizate pentru a specula pe anumite produse de lux, precum lichiorul Moutai sau ceaiul pu'erh, sunt de asemenea interzise pentru a ţine sub control "expansiunea dezordonată a capitalului", a informat marţi într-un comunicat de presă Autoritatea de reglementare de pe piaţa bancară din China (China Banking and Insurance Regulatory Commission).

În schimb, Autoritatea de reglementare îndeamnă băncile şi alte instituţii financiare să majoreze finanţarea pentru companiile miniere şi producătorii de electricitate, pentru a asigura o producţie stabilă şi aprovizionarea cu energie, precum şi să acorde împrumuturi firmelor de metale feroase şi neferoase, pentru ca acestea să poată să îşi extindă capacităţile de producţie verde.

China se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu energie electrică începând de luna trecută, criză care a impus raţionalizarea aprovizionării cu electricitate în mai multe regiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.