Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chinezii de la Midea sunt interesați de preluarea Electrolux

electrolux

Grupul chinez Midea Group Co. analizează o posibilă preluare a producătorului suedez de electrocasnice Electrolux, o mişcare curajoasă din partea gigantului chinez de a adăuga o marcă suedeză de lux, în pofida potenţialei opoziţii politice, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Midea a făcut o ofertă preliminară în ultimele săptămâni cu privire la o posibilă tranzacţie care să vizeze producătorul suedez de electrocasnice, potrivit surselor care susţin că până acum Electrolux nu a fost receptiv la oferta venită din partea producătorului chinez. Sursele au precizat că Midea vrea să încheie o tranzacţie numai cu acordul firmei suedeze. Pe de altă parte există şi alţi producători asiatici de electrocasnice, precum Samsung Electronics Co., care sunt interesaţi de firma suedeză, potrivit Agerpres.

Vineri seara capitalizarea de piaţă a Electrolux era de aproximativ 4,3 miliarde de dolari, în timp ce Midea este evaluat la 58 de miliarde de dolari.

O eventuală tranzacţie ar fi un test al capacităţii unei companii chineze de a face achiziţii în străinătate, în contextul înmulţirii măsurilor protecţioniste în Europa şi SUA, chiar dacă frigiderele şi maşinile de spălat nu sunt considerate neapărat un risc la adresa securităţii naţionale.

Cumpărarea Electrolux s-ar adăuga achiziţiilor precedente ale Midea. În 2016 compania chineză a preluat pachetul de control la divizia de electrocasnice a grupului japonez Toshiba Corp. iar un an mai târziu a preluat producătorul german de roboţi Kuka AG, ceea ce a provocat îngrijorări în interiorul Guvernului german.

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.