Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chinezii forțează diplomații din SUA să se testeze anal pentru Covid-19

analize sange

SUA a acuzat China că i-a făcut pe diplomații americani să ia mosre anale pentru a testa COVID-19, relatează Vice, informează businessinsider.in.

Un reprezentant al Departamentului de Stat a declarat miercuri publicației Vice că SUA s-a plâns în fața Chinei când a aflat că unii membri ai personalului au fost obligați să facă acest tip de test.

"Departamentul de Stat nu a fost niciodată de acord cu acest tip de testare și a protestat direct la Ministerul Afacerilor Externe atunci când am aflat că unii angajați au fost supuși la așa ceva", a spus reprezentantul.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Persoana citată a adăugat că China le-a spus apoi SUA că testele au fost date membrilor personalului diplomatic american „din greșeală” și că membrii personalului diplomatic ar trebui să fie scutiți de test, pe care unele părți ale Chinei au început să le folosească în încercarea de a face mai precisă testareai COVID-19.”

Reprezentantul a mai spus că Departamentul de Stat le spune personalului său să refuze testul dacă i se cere să facă unul.

Publicația Insider a contactat Departamentul de Stat pentru comentarii.

Întrebat despre raport într-un briefing de presă, potrivit transcrierii oficiale, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez Zhao Lijian a spus: "Am verificat cu colegii mei. Din câte știu, China nu a solicitat niciodată personal diplomatic al SUA în țară pentru a face analize de anale. "

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Zhao nu a spus dacă China a efectuat deja teste anală pe oficialii americani. Publicația Vice a spus că nu este clar câți angajați diplomatici sau familiile lor au fost obligați să facă testele.

Potrivit Global Times, China a folosit teste anale pentru unele grupuri de persoane din țară, inclusiv pentru cei care se întorc din străinătate și pentru cei care locuiesc în zone cu risc ridicat.

După cum a raportat Dr. Catherine Schuster-Bruce din Insider, cercetătorii chinezi spun că au descoperit că testele anale ar putea detecta cazurile de virus mai precis - dar au menționat, de asemenea, că procedura nu a fost la fel de convenabilă ca testele pentru gât.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Testul implică un tampon cu vârf de bumbac introdus în jur de 3 cm până la 5 cm în rect, cu tamponul testat apoi în laborator în același mod în care un test de coronavirus este prelevat din nas sau din gât.

Washington Post a raportat în ianuarie că utilizatorii chinezi de social media au reacționat cu neîncredere și îngrijorare când au aflat despre procedură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.