Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chinezul Zhang Xiangchen a fost numit director general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Comerţului

facebook.com
OMC

Zhang Xiangchen, viceministru în Ministerul Comerţului din China, a fost numit marţi director general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), transmite Xinhua, potrivit Agerpres.

Zhang are o carieră de peste 30 de ani în comerţul internaţional, iar în perioada 2017 - 2020 a fost reprezentantul permanent al Chinei la OMC.

Zhang este unul dintre cei patru directori generali adjuncţi numiţi marţi de directorul general al OMC, Ngozi Okonjo-Iweala. Ceilalţi trei sunt Angela Ellard (Statele Unite), Anabel Gonzalez (Costa Rica) şi Jean-Marie Paugam (Franţa).

"Pentru prima dată în istoria Organizaţiei Mondiale a Comerţului, jumătate dintre directorii generali adjuncţi sunt femei, ceea ce subliniază angajamentul meu de a întări OMC cu lideri talentaţi, realizând în acelaşi timp echilibrul între femei şi bărbaţi în poziţiile de top", a declarat Okonjo-Iweala.

Luna trecută, Organizaţia Mondială a Comerţului a îmbunătăţit uşor estimările privind evoluţia comerţului mondial anul acesta, dar a avertizat că perspectivele rămân sumbre din cauza riscurilor privind campania de vaccinare şi a evoluţiei pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Anul acesta, schimburile comerciale internaţionale ar urma să înregistreze o creştere de 8%, după un declin de 5,3% în 2020. În octombrie, OMC previziona un avans de 7,2% în 2021 şi o scădere de 9,2% în 2020. Pentru 2022 este estimată o expansiune de 4%.

Comerţul este supus unor riscuri de deteriorare semnificativă pe termen scurt, iar perspectivele depind de evoluţia pandemiei. Accelerarea distribuirii de vaccinuri şi ridicarea mai rapidă a restricţiilor ar putea adăuga 2,50 puncte procentuale la creşterea comerţului, apreciază OMC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.