Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chirițoiu: Din partea noastră nu cred că sunt probleme privind fuziunea RADET cu ELCEN

Capital
Bogdan Chiritoiu

Consiliul Concurenței nu se așteaptă să existe vreo problemă în ceea ce privește fuziunea dintre Electrocentrale București (ELCEN) și RADET, a declarat, luni, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

"Văd semnalele care vin din presă, nu am primit nimic oficial până acum nici nu pot să mă pronunț ferm, dar nu mă aștept să fie probleme din punctul nostru de vedere dacă se ajunge la o concentrare, la o operațiune de unire a ELCEN cu RADET. Noi am comunicat acest lucru Guvernului încă de acum doi ani, când s-a pus pentru prima dată problema și nu cred că lucrurile s-au schimbat fundamental de atunci", a spus Chirițoiu, în cadrul conferinței Focus Energetic.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, vineri, proiectul de hotărâre în baza căruia Municipiul București ar putea să achiziționeze pachetul de acțiuni la Electrocentrale București SA deținut de Ministerul Energiei și Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA, conform Agerpres. Avantajele unei astfel de măsuri au fost susținute, în cadrul dezbaterilor din CGMB, de către ministrul Energiei, Toma Petcu. El a precizat că inițial s-a dorit transferul cu titlu gratuit, dar că acest lucru nu mai este posibil, după ce în 2014 Curtea Constituțională a decis că transferul de acțiuni ale Portului Constanța către Consiliul Local Constanța a fost ilegal, iar singura posibilitate este vânzarea acțiunilor la valoarea nominală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.