Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chirurgia obezității – impact benefic major asupra sindromului metabolic

dr turcu

Obezitatea reprezintă o problemă de sănătate de mare actualitate, fiind o boală metabolică cronică, cu etiopatogenie plurifactorială și răsunet clinic important, caracterizată prin creșterea depozitelor de grăsime corporală. Una dintre soluțiile medicale care tratează obezitatea în stadii avansate este chirurgia bariatrică, sau chirurgia obezității, care îmbină diferite tehnici chirurgicale minim-invazive și se adresează pacienților obezi,  în scopul scăderii ponderale.

Obezitatea provoacă multiple dezechilibre metabolice și poate cauza o gamă largă de patologii, precum: hipertensiunea arterială, dislipidemia, apneea în somn, diabetul zaharat, infarctul miocardic și accidentele vasculare ischemice. Prin patologiile pe care le determină și asociază, obezitatea este considerată o problemă de sănătate ce poate genera complicații medicale, afectează calitatea vieții și scade longevitatea.

Când este indicată intervenția chirurgicală în scopul scăderii ponderale?

Depozitele de grăsime corporală se calculează folosind indicele de masă corporală. Acest indice este un indicator oficial de calculare a greutății corporale ideale, pentru o înălțime dată, și se utilizează pentru calcularea numărului de kilograme pe care o persoană ar trebui să le piardă pentru a ajunge la greutatea ideală pentru înălțimea sa.

Astfel, chirurgia bariatrică are indicații atunci când indexul de masă corporală este mai mare sau egal cu 40, sau este între 35 și 40 dar asociază o patologie a cărei simptomatologie și impact clinic s-ar diminua considerabil în cazul scăderii ponderale.

Spitalul Clinic SANADOR dispune de o echipă integrată de specialiști în tratamentul și chirurgia obezității, iar pacientul metabolic este inclus în programul de consiliere și evaluare preoperatorie, scopul fiind evaluarea stării de sănătate, alegerea celei mai bune soluții chirurgicale, scăderea ponderală, menținerea postoperatorie a unei greutăți optime pe termen lung, dar și supravegherea evoluției pacientului.

Tratamentul obezității presupune un management clinic structurat și integrat, cu strategii terapeutice eficiente, ce se adresează mecanismelor fiziopatologice implicate.

Astfel, intervenția chirurgicală este una dintr-o succesiune de etape din cadrul unui întreg program dedicat pacientului metabolic. Spitalul Clinic SANADOR dispune de o echipă integrată de specialiști în tratamentul și chirurgia obezității iar pacientul metabolic este inclus în programul de consiliere și evaluare preoperatorie, scopul fiind evaluarea stării de sănătate, alegerea celei mai bune soluții chirurgicale, scăderea ponderală, menținerea postoperatorie a unei greutăți optime pe termen lung, dar și supravegherea evoluției pacientului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.