DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Chirurgia robotică pentru cancerul gastric

Radu Pop

Chirurgia robotică este un tip modern de chirurgie minim invazivă, care utilizează tehnologie de vârf, ultraperformantă, pentru o gamă variată de afecțiuni. Datorită preciziei deosebite și ajutorului important pe care sistemul robotic îl aduce medicului operator, chirurgia robotică are aplicații importante în patologia oncologică. Una dintre afecțiunile neoplazice care pot beneficia de tratament asistat robotic este cancerul gastric.

Cancerul gastric este, la nivel global, unul dintre cele mai întâlnite tipuri de neoplazii, situându-se pe locul 3 în topul celor mai agresive tipuri de cancer. Conform practicilor internaționale, tratamentul de primă intenție pentru cancerul de stomac este gastrectomia cu limfadenectomie (excizia ganglionilor limfatici) plus terapie adjuvantă (chimioterapie sau radioterapie), în funcție de stadiul evolutiv al tumorii și de comorbiditățile pacientului.

Chirurgia oncologică este un domeniu chirurgical de vârf, un domeniu delicat și dificil, care necesită experiență și precizie maximală. Dorința acută de dezvoltare și inovare în domeniul chirurgiei oncologice își are originile în necesitatea medicilor de a oferi pacienților soluții chirurgicale de succes, care să îmbunătățească semnificativ prognosticul pacienților. Astfel, chirurgia robotică tinde să devină o alegere de preferat și în tratamentul cancerului de stomac deoarece permite chirurgului efectuarea unor disecții laborioase, vizualizarea unor structuri anatomice greu de evidențiat altfel, precum ganglionii limfatici sateliți tumorii, și poate diseca, tăia și coagula elemente anatomice – filete nervoase subțiri, vase de sânge – cu o precizie de neegalat prin nicio altă metodă.

Sistemul chirurgical robotic este gândit cu scopul de a depăși limitele chirurgiei clasice și chiar ale chirurgiei minim invazive laparoscopice și de a sprijini capacitățile tehnice ale chirurgului. Robotul chirurgical are multiple atuuri: vizibilitate intraoperatorie foarte bună, imagini clare 3D, manevrabilitate facilă a instrumentelor, supresia tremorului fiziologic al mâinii, libertate de mișcare și acces în spații înguste pentru obținerea de rezultate optime.

La Spitalul Clinic SANADOR, cei mai experimentați chirurgi folosesc robotul chirurgical de ultimă generație da Vinci Xi pentru a opera o multitudine de afecțiuni. Spitalul este ultramodern, complex și complet, și deține cele mai bine dotate blocuri operatorii din sistemul medical privat și o secție ultraperformantă de terapie intensivă, cu 40 de paturi, toate dotate cu cele mai noi echipamente.

Robotul chirurgical da Vinci Xi, de la SANADOR, este cel mai nou robot chirurgical la nivel internațional și oferă pacienților cele mai bune soluții operatorii pentru un tratament chirurgical oncologic corect, în deplină siguranță, cu cele mai moderne echipamente și în condiții de confort crescut.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.