Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chisinău: Dorin Chirtoacă îndeamnă la nesupunere civică

andrei nastase chisinau

În contextul invalidării alegerilor pentru Primaria Chișinăului, fostul primar, Dorin Chirtoacă, îndeamnă populația să apere votul prin toate mijloacele democratice de la proteste până la nesupunere civică.

„Am scris în cursul zilei de azi că vor invalida alegerile, doar nu întâmplător Ceban de la PSRM a vociferat azi "încălcările grave" anunțate de PD pe 4 iunie", a scris fostul primar Dorin Chirtoacă, conform unimedia.info.

„Bespredel-ul la el acasă!Plahotniuc a aprins fitilul.Ce vor zice acum UE și SUA?Deloc nu avem dictatură...Acest regim trebuie să plece, și nu la parlamentare, ci acum! Votul din Chișinău trebuie apărat, prin toate mijloacele democratice de la proteste până la nesupunere civică, exact ca în Armenia.”

Astazi Judecătoria Chisinau nu a confirmat legalitatea alegerilor locale anticipate din Chisinau. Decizia a fos pronunțată de judecătoarea Rodica Berdilo.

Potrivit fostului membru CEC Stefan Urâtu, în cazul în care alegerile locale nu sunt validate, atunci alegeri anticipate nu mai pot fi organizate în acest an. Primăria urmează a fi condusă de un primar interimar până la alegerile planificate din 2019.

Andrei Năstase a spus că va contesta decizia instanței la Curtea de Apel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.