Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chișinăul a cheltuit în 3 luni cel mai mare împrumut acordat de BERD Republicii Moldova

SA Energocom (100% deţinut de statul Moldovean) anunță că a valorificat integral în decurs de trei luni împrumutul de 300 de milioane de euro acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Acesta este cel mai mare împrumut acordat de BERD țării noastre și care a fost utilizat într-un termen atât de scurt.

Potrivit Energocom, prima tranșă, de 100 de milioane de euro, în cadrul realizării Proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”, a fost utilizată în perioada 17 octombrie – 2 noiembrie, pentru diversificarea surselor de achiziție a gazelor naturale, transmite Mold-street.com.

Tranșa a doua, de 200 de milioane de euro, a fost destinată achiziției gazelor naturale pentru situații de urgență, ultima achiziție fiind desfășurată pe 10 ianuarie.

Credit folosit pentru stocurilor strategice de gaz

„Ambele tranșe au fost utilizate pentru crearea stocurilor strategice de gaz, inexistente până în toamna anului trecut”, a precizat Energocom.

Prețul mediu ponderat de achiziție a constituit 91,4 EUR/MWh sau circa 964 de euro pentru o mie de metri cubi, iar în acest preț nu sunt incluse cheltuielile de transport și depozitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.