Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chişinăul îl susţine pe Klaus Iohannis

klaus iohannis

Liderii politici de la Chişinău susţin decizia lui Klaus Iohannis de a transmite spre reexaminare în parlament Legea privind acordarea asistenţei financiare rambursabile din partea României pentru Republica Moldova este una firească, în condiţiile în care la Chişinău nu există un guvern, sunt de părere lideri politici de la Chişinău.

Potrivit liderului Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), Marian Lupu, acest pas este unul logic şi explicabil. 'Îmi pare foarte logic acest pas. Să nu uităm că nu doar Republica Moldova, dar şi România nu are un guvern. Ei trebuie să se asigure că în Republica Moldova vom avea un guvern proeuropean. Găsesc acest pas unul foarte, foarte explicabil', a declarat Lupu, citat de Agerpres.

De aceeaşi părere s-a arătat şi liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, potrivit căruia faptul că 'Iohannis a refuzat, nu e nimic nou'. 'Acum e invers: faceţi reforme, apoi vă sprijinim. Dacă nu formăm guvernul, vom avea probleme. Trebuie să înţeleagă toţi. Nu e cazul să arătăm care e mai vinovat', a spus Ghimpu.

În acelaşi timp, Iurie Leancă, liderul grupului de deputaţi neafiliaţi din parlamentul Republicii Moldova, s-a arătat optimist, menţionând că nu este vorba despre un refuz de acordare a asistenţei financiare, ci despre o suspendare a punerii în vigoare a documentului. 'România a susţinut dintotdeauna cauza europeană. Situaţia e incertă, ne lipsesc elementele guvernării clare. Decizia poate fi înţeleasă, e o decizie tactică. În momentul în care vor vedea o majoritate clară, reforme în instituţiile independente, sunt convins că vom putea reveni foarte repede la acest Acord de finanţare şi la alte formule pe care le-am aplicat în 2013-2014 cu privire la implementarea proiectelor sociale', a conchis Leancă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni spre reexaminare în parlament legea privind acordarea asistenţei financiare rambursabile pentru Republica Moldova, considerând că aceasta nu este oportună deoarece la Chişinău nu există certitudinea continuării procesului de reforme şi respectării angajamentelor pentru implementarea Acordului de asociere cu UE. Totodată, Iohannis a explicat că retrimiterea acestei legi în parlament 'nu înseamnă o uşă închisă şi nici renunţarea la ajutorul acordat românilor de peste Prut'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.