Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chișinăul intră tare și în posturile tv pro Kremlin. CSE sistează licența de emisie pentru șase canale de televiziune

Pixabay
post TV emisie TV

Comisia pentru Situații Excepționale de la Chișinău a sistat licența de emisie a șase posturi de televiziune de pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre OrizontTV, ITV, Canal2, Canal3, PublikaTV și PrimeTV. Despre acest lucru a anunțat directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață, în cadrul unui briefing de presă, conform deschide.md.

Musteață a declarat că se observă o intensificare a atacurilor informaționale și creștere a riscurilor asupra securității naționale a R.Moldova. Potrivit lui, SIS deține informații operative, dar și probe, precum că Federația Rusă influențează alegerile locale din 5 noiembrie și subminează procesul democratic în R.Moldova.

Aceste lucruri se întâmplă prin câteva metode, ce implică finanțare ilegală a campaniilor electorale, cumpărare de voturi și coruperea candidaților, dar și prin campanii de dezinformare bine puse la punct prin intermediul anumitor posturi TV, portaluri și rețele sociale. Cele menționate fac parte din arsenalul războiului hibrid, dus de Rusia împotriva țării noastre”, a spus el.

În acest sens, licența de emisie pentru cele șase posturi TV sus-menționate va fi sistată pe perioada stării de urgență.

Activitatea acestor posturi se realizează cu multiple încălcări ale legislației, constatate de către Consiliul Audiovizualului, dar și în baza informațiilor deținute de SIS, și reprezintă un pericol la adresa securității informaționale”, a adăugat Musteață.

Totodată, directorul SIS a anunțat despre semnarea ordinului privind blocarea a 31 de portaluri web, 21 dintre care sunt direct gestionate de către Federația Rusă.

Este evident că există un semn de egalitate dintre gruparea criminală „Plahotniuc” și gruparea criminală „Șor” în spațiul mediatic național. Acțiunile acestora sunt în tandem cu întregul arsenal hibrid al Federației Ruse, îndreptat împotriva R.Moldova. Prin dispoziția CSE de azi, statul protejează spațiul nostru informațional”, a declarat Musteață.

De menționat că în decembrie 2022, CSE a suspendat licența de emisie pentru alte șase posturi de televiziune afiliate lui Șor și PSRM. Este vorba despre RTR Moldova, NTV Moldova, TV6, Orhei TV, Primul în Moldova și Accent TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.