Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chișinăul pregătește o mișcare curajoasă - Ar însemna prăbușirea totală a Transnistriei

captura Telegram
moldova romania transnistria

O declarație în acest sens a fost făcută de Ministerul Energiei, Victor Parlicov, care a menționat că, din punct de vedere tehnic, Chișinăul poate aproviziona regiunea din stânga Nistrului cu gaz, însă problema e la nivel politic - cine va chita pentru acest gaz și dacă mai este sau nu rentabilă funcționarea centralei Cuciurgan, transmite Știri.md.

Ministrul Energiei susține că toată economia lor există datorită gazului gratuit.

„Dacă economia lor va achita prețul real la gaze atunci nu rezistă. Ucraineni au cu totul alte priorități decât să asigure aprovizionarea regiunii din stânga Nistrului cu gaze. Eu cred că după sistarea gazului consecințele politice vor fi mult mai mari și depășesc mandatul de ministru al Energiei și vor trebui gestionate la un alt nivel politic. Pe plan energetic ne pregătim de alimentarea cu gaz, tehnic posibil. Analizăm și scenariul funcționalității cu MGRES și fără MGRES”, a spus Parlicov.

„Locuitorii din regiunea stângă a Nistrului vor trebui să achite aceleași tarife ca cei din partea dreaptă. Noi de multă vreme am spus că cei de la Tiraspol trebui să-și învețe consumatorii cu un preț real la resursele energetice. Ei acum sunt într-o zonă de confort - și administrația, și cetățenii. Eu cred că populația nu conștientizează până la capăt care vor fi implicațiile, care vor fi facturile lor dacă vor plăti un preț corect. Vor fi de zece ori mai mari comparativ cu ce achită în prezent”, a mai spus Parlicov.

Referindu-se la prelungirea contractului cu centrala de la Cuciurgan, Parlicov a precizat că autoritățile vor să continue cu acest contract, deoarece este un preț bun.

„Noi vrem să continuăm cu acest contract ca să avem un preț prognozabil decât dacă am fi avut dacă nu ar fi fost Cuciurganul. Totodată, și ei să aibă un sprijin pentru stabilitatea bugetară. Ruperea contractului e un scenariu dureros, am văzut în noiembrie anul trecut. Atât timp cât există o situație de calm, trebuie să o menținem”, a precizat ministrul Energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.