Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chișinăul propune Kievului să evacueze patrimoniul cultural și să-l păstreze în Republica Moldova

indiatimes.com
razboi

Autoritățile din Republica Moldova le propun celor din Ucraina să evacueze patrimoniul cultural și să-l păstreze pe teritoriul țării noastre. Un asemenea îndemn a fost lansat de către Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, omologului său din Ucraina, Oleksandr Tkachenko.

Discuțiile dintre cei doi au avut loc în cadrul unei întrevederi online, când ministrul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei, Oleksandr Tkachenko, a discutat cu Sergiu Prodan, Ministrul Culturii al Republicii Moldova, despre planurile și viziunile pentru organizarea Anului Culturii Ucrainene în Moldova, conform deschide.md.

„Am reiterat și angajamentul de susținere de partea Republicii Moldova a oamenilor de cultură din Ucraina, refugiați în RM, care sunt încurajați să se încadreze pe piața muncii, dar și suportul în vederea protejării patrimoniului cultural, care poate fi oricând evacuat pentru a fi salvat în siguranță în RM, așa cum am promis în iunie, la reuniunea miniștrilor culturii parte a Group of Ten, de la Lviv”, a menționat ministrul Prodan.

Discuția s-a axat și pe dimensiunea culturală a ambelor state privind implementarea cu succes a agendei europene și pe principalele subiecte examinate la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu omologul său ucrainean, Denis Șmigal, de la începutul acestei luni, la Kiev.

„Anul acesta a fost un punct de cotitură pentru relațiile dintre Ucraina și Moldova. Ne-a apropiat mult și avem planuri mari de a ne consolida relațiile. Începem să ne precizăm planurile. Există multe idei, multe oportunități și opțiuni de cooperare între țările, instituțiile și colectivele noastre”, a spus Oleksandr Tkachenko.

Ministrul Ucrainei i-a sugerat Ministrului Culturii al Moldovei ca la Opera din Odesa să concerteze formații moldovenești. În plus, Moldova ar putea găzdui colectivul Teatrului Mariupol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.