Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chișinăul reacționează după declarațiile Mariei Zaharova: Nu acceptăm asemenea declaraţii şi ingerinţe în treburile interne ale Republicii Moldova

Ria Novosti
Maria Zaharova

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău a denunţat miercuri declaraţiile făcute în urmă cu o zi de purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, în legătură cu parteneriatul Republicii Moldova cu NATO, subliniind, într-un comunicat, că relaţiile cu diverse organizaţii internaţionale, inclusiv cu NATO, reprezintă decizia suverană şi independentă a Republicii Moldova, transmite Deschide.md.

"Nu acceptăm asemenea declaraţii şi ingerinţe în treburile interne ale Republicii Moldova. Neutralitatea ţării noastre nu înseamnă izolaţionism", menţionează MAEIE în comunicatul său, adăugând că "autorităţile dezvoltă parteneriate cu organizaţii şi state pentru a păstra pacea şi securitatea ţării".

Relaţia cu NATO se dezvoltă exclusiv în baza respectării neutralităţii Republicii Moldova, iar obiectivul urmărit de autorităţi este consolidarea securităţii cetăţenilor şi a statului, dar şi contribuirea la promovarea securităţii regionale şi a celei europene, mai subliniază MAEIE.

"Ţara noastră aprofundează relaţiile de prietenie cu toţi cei care sprijină libertatea, pacea şi securitatea în regiune", concluzionează diplomaţia moldoveană, care aminteşte că Republica Moldova a stabilit o relaţie de cooperare cu NATO încă din 1992, iar colaborarea cu această organizaţie, inclusiv prin intermediul Parteneriatului pentru Pace, a adus şi continuă să aducă beneficii reale atât republicii, cât şi pe planul securităţii regionale.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a acuzat marţi NATO de faptul că ar intenţiona să atragă Republica Moldova în Alianţă, pe fundalul situaţiei din Ucraina, şi că "pregăteşte să transforme Republica Moldova într-un poligon pentru confruntări geopolitice cu Rusia".

Comentariul reprezentantei diplomaţiei ruse intervenea după declaraţiile secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, potrivit căruia relaţia dintre NATO şi Republica Moldova va fi pe atât de strânsă, pe cât va dori Republica Moldova, notează Deschide.md.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.