Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chiţoiu acaparează pe şest cele mai profitabile companii de stat

Chitoiu

După ruperea USL şi după ce a fost scăpat de Parlament din "ghearele" DNA, fostul ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu a dispărut din atenţia publică. Acesta nu stă însă degeaba. Discret, Chiţoiu cucereşte un consiliu de administraţie după altul, vizate de această operaţiune subterană fiind doar cele mai profitabile companii de stat. Oamenii de casă ai lui Chiţoiu continuă să fie numiţi, pe bandă rulantă, în posturi cheie, fostul ministru reuşind astfel să penetreze deja zece dintre cele mai bune companii de stat, în a căror conducere şi-a infiltrat „locotenenţi” de încredere. ALDE îşi pregăteşte cu grijă puşculiţa pentru alegeri.

După cum monitorizează cu grijă structurile informative, Chiţoiu a declanşat, pe şest, o amplă operaţiune de cucerire a unor consilii de administraţie râvnite şi de mulţi alţi politicieni. Nu doar că Daniel Chiţoiu reuşeşte să-şi bage oamenii în structurile de conducere, dar, mai nou, îi şi zboară din organigrame pe cei care nu îi sunt loiali, sunt tehnocraţi profesionişti sau consideraţi prea apropiaţi de alte grupuri de influenţă. În unele cazuri şi-a pus „săgeţile” chiar preşedinţi ai CA-urilor, dar altădată s-a mulţumit doar cu infiltrarea unor membri despre care foarte puţini ştiu că nu reprezintă decât interfaţă intereselor sale, potrivit ziarului Naţional.

Este suficient să redăm doar topul primelor zece companii în care Chiţoiu şi-a pus oamenii, pentru a înţelege forţă financiară subterană tot mai mare pe care acesta o capătă pe zi ce trece. Este vorba despre Autoritatea de Supraveghere Financiară, Fondul de Garantare a Asiguraţilor, Nuclearelectrica SĂ, Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA, Transelectrica SĂ, Compania Naţională „Aeroporturi Bucureşti” SĂ, Hidroelectrica, TAROM şi, mai nou, chiar RADET-ul de pe feuda lui Sorin Oprescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.