Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chris Wray spune că nu există dovezi că FBI-ul ar fi spionat ilegal echipa lui Trump

Heavy.com
Donald Trump

, directorul FBI, a declarat că nu are dovezi care să indice că FBI-ul ar fi monitorizat ilegal echipa de campanie a lui Donald Trump, în contextul în care William Barr, procurorul general al SUA, a afirmat că este de părere că echipa lui Trump a fost "spionată" de autoritățile americane potrivit mediafax.

În cursul audierii într-o comisie din Senatul SUA, desfășurată marți, Wray a fost întrebat dacă are cunoștință despre dovezi că FBI-ul ar spionat ilegal echipa de campanie a lui Donald Trump în timpul cursei prezidenţiale din 2016.

"Nu cred, eu personal nu am nici o dovadă de acest fel", a răspuns directorul FBI.

Luna trecută, William Barr, secretar al Justiţiei şi procuror general al Statelor Unite, a declarat că este de părere că echipa de campanie a lui Donald Trump a fost "spionată" de autorităţile americane în timpul cursei prezidenţiale din 2016.

În 2016, FBI-ul a obținut un mandat de supraveghere a lui Carter Page, un fost membru al echipei de campanie a lui Trump, în legătură cu suspiciunile privind posibila colaborare a acestuia cu Guvernul rus.

Ancheta Mueller a stabilit că Page acesta nu a colaborat cu Moscova, însă procurorii americani au notat că rămân mai multe semne de întrebare în legătură cu acțiunile și motivele sale.

Barr investighează pe ce bază a luat FBI-ul decizia de a iniția o anchetă de contrainformații privind presupusele legături între membri ai echipei de campaniei a lui Trump și Rusia.

"Procurorul general încearcă să înțeleagă mai bine circumstanțele din cadrul Departamentului (Justiției) și FBI-ului cu privire la modul în care a început această investigație, și ne străduim să-l ajutăm să înțeleagă", a afirmat Wray despre ancheta Departamentului Justiției.

Comentariile procurorului general au alimentat acuzațiile lui Trump, care a afirmat luna trecută că ancheta lui Robert Mueller privind presupuse ingerinţe ruse reprezintă o "tentativă de lovitură de stat".

Autorităţile americane au comunicat în repetate rânduri că activităţile de spionaj au vizat agenţi ruşi şi nu echipa de campanie a lui Trump.

Luna trecută, William Barr a afirmat într-un rezumat al anchetei Mueller că echipa coordonată de procuroul special Robert Mueller nu a găsit nicio dovadă că ar fi existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.