Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia: 'România este invadată de mașini cumpărate la mâna a doua'

noua dacia sandero

România este invadata de mașinile cumpărate la mâna a doua, iar atenția trebuie îndreptată spre oprirea lor, a declarat, marți, Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia şi Group Renault România, anunță MEDIAFAX.

“România este invadata de mașini cumpărate la mâna a doua și trebuie să luptăm împotriva acestui aspect. În 2017 și 2018, un milion de mașini scond-hand au intrat în România. Acestea poluează, nu sunt sigure și nu generează venit pentru țară”, avertizează Dridi.

Directorul Renault atenționează că industria auto traversează o perioadă de tranziție, iar viitorul nu este cert în acest sens.

Citește și: Rareș Bogdan pulverizează PSD: De asta a atacat la baionetă independența Justiției

Potrivit acestuia, 14% din Produsul Intern Brut (PIB) al țării noastre provine din industria auto, de aceea sectorul trebuie sprijinit. “14% din PIB-ul României provine din industria auto, 25% din exporturi sunt din acest sector auto, de aceea trebuie să avem grijă de el. Un al treilea producător auto în România ar fi extrem de important, ar face țara mai puternică, ar dezvolta-o din punct de vedere local”, a spus oficialul Renault.

Christopher Dridi a vorbit și despre importanța integrării locale.“Un producător auto nu lucrează singur, e puternic doar alături de furnizori, are nevoie de bază, de rădăcină. Și de aceea integrarea locală este extrem de importantă. Un alt aspect fundamental este educația. Problema României nu este calificarea, ci atragerea oamenilor și păstrarea lor”, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.