Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIA efectua atacuri cibernetice din Frankfurt: Wikileaks face dezvăluiri mai ceva ca-n filme

hacker

Site-ul WikiLeaks a publicat marţi detalii ale unui program de 'hacking' desfăşurat de CIA, dezvăluire care este primul dintr-o serie de şapte episoade ce descriu practici ale serviciilor secrete americane şi relevă că CIA şi-a stabilit la consulatul american din Frankfurt (Germania) o bază a operaţiunilor cibernetice, relatează agenţia EFE.

Acest site coordonat de Julian Assange anunţase iniţial o conferinţă de presă pe internet pentru prezentarea proiectului pe care l-a denumit 'Vault 7', dar ulterior a menţionat pe Twitter că această conferinţă se amână, pentru că între timp platformele Wikileaks au fost atacate cibernetic, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCENE ȘOCANTE A filmat transmis LIVE, pe internet, VIOLUL prietenei ei minore

Julian Assange - refugiat în continuare la ambasada Ecuadorului din Londra - a publicat o declaraţie în care susţine că noua scurgere de informaţii este 'excepţională din perspectivă legală şi politică'.

În primul din cele şapte episoade, intitulat de Wikileaks 'Year Zero' (anul zero), este expusă anvergura programului de piraterie cibernetică al CIA, care a exploatat cu ajutorul programelor malware vulnerabilităţile sistemelor informatice ale unor companii din SUA şi Europa şi ale unor produse.

Citește și: Americanii au reținut o rusoaică sub acuzația că e…SPION: Cu ce se ocupa, da fapt, femeia / VIDEO HOT

Printre aceste produse sunt menţionate iPhone-urile realizate de Apple, programul Android şi chiar televizoarele Samsung, toate acestea putând fi transformate în microfoane cu ajutorul unui soft conceput probabil în colaborare cu serviciul britanic MI5.

Potrivit Wikileaks, 'Year Zero' conţine 8.761 de documente şi arhive obţinute de 'o reţea izolată şi bine securizată de la Centrul de Operaţiuni Cibernetice al CIA de la Langley, Virginia'.

Citește și: IMAGINI din camera în care Kim Kardashian a fost jefuită: Ce au arătat anchetatorii

Pe lângă acest centru, CIA a folosit şi consulatul american de la Frankfurt 'ca bază de operaţiuni acoperite pentru 'hackerii' săi în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa', mai susţine portalul condus de Assange.

Acesta mai afirmă că, recent, 'CIA a pierdut controlul asupra celei mai mari părţi a arsenalului său de 'hacking', inclusiv softuri malware, viruşi, troieni, 'zile zero' ofensive, alte softuri malware ce infectează sistemele de control de la distanţă, precum şi documente asociate', iar această colecţie 'cu sute de milioane de coduri' oferă posesorului ei aceeaşi capacitate de 'hacking' de care dispune CIA-ul.

Citește și: iPhone vine cu o schimbare majoră: La ce a decis să renunțe Apple

Această colecţie, continuă Wikileaks, a ajuns în mod neautorizat în posesia unor foşti hackeri angajaţi ai diferitelor servicii secrete americane, iar unul dintre ei a oferit acestui site o parte din arhiva de date.

Pe de altă parte, Wikileaks afirmă că CIA şi-a sporit capacităţile de război cibernetic şi a ajuns astfel să rivalizeze la acest capitol cu NSA, celălalt serviciu de informaţii al SUA cunoscut pentru operaţiunile sale de spionaj cibernetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.