Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozia din Marea Baltică: CIA avertizase Germania cu privire la posibile atacuri împotriva gazoductelor

en.wikipedia.org
marea baltica

Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) a avertizat cu săptămâni în urmă Germania despre posibile atacuri asupra conductelor de gaz din Marea Baltică, a relatat marți revista germană Spiegel, după ce au fost raportate scurgeri de gaz din conductele ruseşti către Germania, scrie Reuters, potrivit Rador.

Guvernul german a primit informația CIA în vară, a relatat Spiegel, citând surse anonime, adăugând că autorităţile de la Berlin iau în considerare un atac asupra conductelor Nord Stream 1 și 2. Un purtător de cuvânt al guvernului german a refuzat să comenteze, a adăugat Spiegel.

Un seismolog suedez a declarat marți că este sigur că activitatea seismică detectată la locul scurgerii de gaz din conducta Nord Stream din Marea Baltică a fost provocată de explozii și nu de cutremure sau alunecări de teren.

Bjorn Lund, seismolog la Rețeaua Națională Seismică Suedeză de la Universitatea Uppsala, a declarat că datele seismice adunate de el și de colegii nordici au arătat că exploziile au avut loc în apă și nu în solul stâncos de pe fundul mării.

Scurgerile inexplicabile descoperite la gazoductele Nord Stream în Marea Baltică sunt rezultatul 'unui atac terorist planificat' de Moscova 'împotriva Uniunii Europene', consideră Kievul, potrivit France Presse.

Scurgeri inexplicabile în acest stadiu au fost detectate de autorităţile daneze şi suedeze la gazoductele Nord Stream 1, oprit de la începutul lunii septembrie, şi la Nord Stream 2, care niciodată nu a intrat în serviciu în lipsa unei aprobări din partea autorităţilor germane din cauza invaziei ruse în Ucraina.

Chiar dacă cele două conducte erau oprite, ele erau pline cu gaze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.