Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIA răspunde la acuzațiile Iranului că ar sta la baza revoltelor din ultimele zile: 'Vom continua să vedem poporul iranian revoltându-se'

thedailybeast.com
protest iran violente

Directorul CIA, Mike Pompeo, a negat duminică, în replică la acuzaţiile oficialilor de la Teheran, orice implicare a agenţiei americane de informaţii în manifestaţiile de protest care au zguduit Iranul săptămâna trecută, transmite AFP.

"Este fals. Este poporul iranian. Ei le-au creat, ei le-au declanşat, ei le-au continuat, pentru a cere condiţii mai bune de viaţă şi a pune capăt regimului teocratic în care trăiesc din 1979", a declarat Pompeo, la Fox News.

Citește și: EXCLUSIV! Liviu Dragnea, TRĂDAT de un lider important! Cere primarilor vot de susținere pentru Tudose președinte de partid

Procurorul general iranian, Mohammad Jafar Montazeri, a acuzat Statele Unite, Israelul şi Arabia Saudită că s-au aflat în spatele violenţelor soldate cu cel puţin 21 de morţi, în majoritate manifestanţi, din 28 decembrie, scrie agerpres.ro.

"Proiectul de a crea insecuritate şi tulburări în Iran a demarat în urmă cu patru ani", iar principalul arhitect al acestuia este "responsabilul CIA" pentru Iran, Michael D'Andrea, a afirmat Montazeri, citat de agenţia Isna.

Citește și: Un lider PSD din teritoriu anunță: „Mergem cu Firea la prezidențiale!”

"Cred că vom continua să vedem poporul iranian revoltându-se", a apreciat Pompeo, care a denunţat de asemenea "slăbiciunea" acordului asupra dosarului nuclear iranian, semnat în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.