Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciamba la Geneva: 'Preşedinţia română face paşi importanţi în combaterea dezinformării, care duce la propagarea discursurilor instigatoare la ură'

stiripesurse.ro
George Ciamba

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut joi la Geneva o întrevedere cu înaltul comisar pentru drepturile omului al ONU, Michelle Bachelet, în care a afirmat angajamentul ferm al României, în calitate de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, de a promova respectarea drepturilor omului, de a combate discursurile instigatoare la ură, antisemitismul, rasismul şi intoleranţa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Înregistrare BOMBĂ cu viceprimarul Capitalei, despre incidentele din 10 august: 'Te fac de râs, să termin, să scap țara de niște nenorociți' (AUDIO)

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, George Ciamba i-a transmis lui Michelle Bachelet disponibilitatea cu privire la sprijinirea realizării sinergiei între acţiunile înaltului comisar ONU şi reprezentantul special al UE în domeniul drepturilor omului. Ministrul a subliniat angajamentul ferm al României, în calitate de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, de a promova respectarea drepturilor omului, de a combate discursurile instigatoare la ură, antisemitismul, rasismul şi intoleranţa.

"Oficialul român a punctat faptul că Preşedinţia română face paşi importanţi în combaterea dezinformării, un fenomen care duce la propagarea discursurilor instigatoare la ură, la dezbinarea societăţilor pentru atingerea unor scopuri neprincipiale, care ar putea afecta democraţiile europene. În cadrul discuţiei, George Ciamba a amintit de avansarea demersurilor concrete pentru punerea în aplicare a Planului de Acţiune împotriva dezinformării, plan adoptat la finalul anului trecut la nivel UE. Acesta cuprinde patru piloni şi 10 acţiuni, consfinţind o reacţie integrată", se arată în comunicat.

Ministrul George Ciamba a asigurat-o pe Michelle Bachelet de atenţia deosebită pe care Preşedinţia română o acordă combaterii antisemitismului. Sondajele recente arată că antisemitismul este în creştere în Europa iar acest aspect nu trebuie să ne lase indiferenţi, a subliniat demnitarul român, conform MAE.

Cu prilejul întrevederii, desfăşurată în marja sesiunii de nivel înalt a Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva, George Ciamba i-a transmis înaltului comisar pentru drepturile omului al ONU invitaţia de a participa la Conferinţa privind egalitatea de gen care va avea loc la finalul lunii mai, în Bucureşti, eveniment organizat sub patronajul prim-ministrului României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.