Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclistul belgian Wout van Aert a câştigat etapa a 20-a, penultima a Turului Franţei

backtoromania.com
bicicleta ciclism biciclist

Ciclistul belgian Wout van Aert (Jumbo-Visma) a câştigat sâmbătă la Rocamadour etapa a 20-a, penultima a Turului Franţei, un contratimp de 40,7 km, în timp ce coechipierul său danez Jonas Vingegaard şi-a asigurat tricoul galben cu o zi înaintea sosirii la Paris, informează AFP.

Wout van Aert a adus al şaselea succes de etapă pentru Jumbo-Visma, cu timpul de 47 min 59 sec, fiind urmat de Jonas Vingegaard, la 19 sec, şi de slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), câştigătorul precedentelor două ediţii ale Turului şi mare favorit în acest an, la 27 sec, potrivit Agerpres.ro.

Van Aert a obţinut medalia de argint la ultimele două Mondiale, aurul revenindu-i de fiecare dată italianului Filippo Ganna. Belgianul a reeditat performanţa sa de anul trecut, când a câştigat ultimul contratimp al Turului, el impunându-se atunci şi în ultima etapă pe Champs-Elysees.

La 27 de ani, Van Aert a obţinut al treilea său succes în actuala ediţie, în care a fost de patru ori pe locul 2, şi a ajuns la nouă victorii de etapă în cariera sa în Turul Franţei, egalându-l la acest capitol pe Pogacar.

Vingegaard mai are doar 115 kilometri de parcurs duminică pentru a reuşi o victorie daneză în această ediţie a Marii Bucle care a început la Copenhaga.

În clasamentul general, purtătorul tricoului galben, cu timpul total de 76 h 33 min 57 sec, îl devansează acum cu 3 min 34 sec pe Tadej Pogacar de 3 min 34 sec şi cu 8 min 13 sec pe britanicul Geraint Thomas (Ineos-Grenadiers).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.