Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclistul columbian Egan Bernal câștigă etapa a 16-a a Turului Italiei

ciclism

Ciclistul columbian Egan Bernal (INEOS Grenadiers) a câştigat luni, în solitar, etapa a 16-a a Turului Italiei, între localităţile Sacile şi Cortina d'Ampezzo, etapa-regină scurtată din cauza vremii nefavorabile, şi şi-a consolidat poziţia de lider în ierarhia generală a competiţiei.

Bernal fost cronometrat pe cei 153 km în 4:22:41, fiind urmat de francezul Romain Bardet (Team DSM, +27) şi de italianul Damiano Caruso (Bahrain Victorious, +27), scrie Agerpres.ro.

În ierarhia generală, Bernal este pe primul loc cu timpul total de 66:36:04, pe poziţiile 2 şi 3 fiind Caruso (+2:24) şi britanicul Hugh Carthy (EF Education - Nippo, +3:40).

Etapa a 17-a va avea loc miercuri, între localităţile Canazei şi Sega di Ala (193 km).

Aşa cum se ştie, etapa-regină din actuala ediţie a Turului Italiei, în care cicliştii urmau să parcurgă distanţa de 212 km, cu patru ascensiuni prevăzute între Sacile şi Cortina d'Ampezzo, a fost scurtată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Movistar, una dintre echipele participante la actuala ediţie a cursei pe etape din peninsulă a anunţat, pe reţelele de socializare, că etapa a 16-a din Giro, programată luni, va măsura doar 153 de km.

Din acest motiv, traseul nu a mai inclus cunoscutele vârfuri Fedaia şi Pordoi, prima ascensiune având loc pe vârful La Coresetta (1.118 m), iar cea finală la Passo Giau (2.233 m), înainte de coborârea către Cortina d'Ampezzo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.