Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclonul Idai a lăsat în urma sa în Mozambic 217 de morţi

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Puternicul ciclon Idai a lăsat în urma sa în Mozambic 217 de morţi, iar alte aproximativ 15.000 de persoane trebuie salvate, a anunţat joi ministrul Mediului, Celso Correia, citat de Reuters potrivit Agerpres.

Potrivit lui Correia, 3.000 de persoane au fost salvate până în prezent după trecerea ciclonului prin Mozambic.

Ciclonul Idai s-a abătut joia trecută asupra oraşului-port Beira, însoţit de rafale de vânt de până la 170 de kilometri la oră. Ulterior, fenomenul meteorologic a înaintat pe continent către Zimbabwe şi Malawi unde a distrus numeroase clădiri şi a pus în pericol milioane de vieţi.

Conform unui bilanţ publicat miercuri, cel puţin 300 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce ciclonul Idai a lovit săptămâna trecută sudul Africii, unde echipele de salvare şi-au dublat eforturile pentru a salva mii de locuitori încă refugiaţi pe copaci şi pe acoperişuri.

Preşedintele statului, Filipe Nyusi, a anunţat marţi "peste 200 de morţi" şi a decretat doliu naţional timp de trei zile.

În statul vecin Zimbabwe, circa o sută de persoane au fost ucise de ciclon, însă bilanţul s-ar putea tripla, a avertizat ministrul pentru guvern local Juli Moyo.

Idai ar putea fi ciclonul care a provocat cele mai multe decese în Africa de Sud până în prezent, a avertizat organizaţia Care. "Vorbim despre un dezastru major", a confirmat şi purtătorul de cuvânt al Oficiului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), Jens Laerke, de la Geneva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.