Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclon în China: Zeci de mii de persoane evacuate şi zeci de zboruri au fost anulate

Ciclonul Mocha

Ciclon în China: Zeci de mii de persoane evacuate şi zeci de zboruri au fost anulate.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate luni în sudul Chinei şi Vietnam şi zeci de zboruri au fost anulate din cauza sosirii unui ciclon, potrivit autorităţilor locale, relatează AFP, informează Agerpres.

Ciclonul Talim a atins coasta provinciei chineze Guangdong (sud-est) în jurul orei 22:20 (14:20 GMT), au indicat serviciile meteorologice chineze.

Vânt puternic şi ploi abundente sunt aşteptate în zona de coastă a provinciilor chineze Guangdong şi Hainan, fiind emis cod portocaliu. Aceasta este a doua cea mai mare alertă pe o scară de la unu la patru.

Furtuna urmează să scadă în intensitate marţi dimineaţa şi să se îndrepte spre nordul Vietnamului miercuri, au indicat serviciile meteorologice.

Potrivit cercetătorilor, se aşteaptă ca cicloanele să devină din ce în ce mai puternice din cauza încălzirii globale.

Cel puţin o mie de persoane au fost deja evacuate din oraşul Yunfu, provincia Guangdong, potrivit cotidianului Southern Daily.

Tranzacţiile financiare la Bursa de Valori din Hong Kong, unul dintre cele mai importante centre financiare din lume, au fost suspendate luni.

De asemenea, transportul este afectat. Majoritatea autobuzelor nu mai circulă în oraş.

Peste o mie de călători au fost afectaţi de anulări şi întârzieri ale zborurilor, potrivit autorităţii aeroportuare din Hong Kong. Aeroportul din apropiere Macao a anulat 80 de zboruri.

Navele din jurul insulei Hainan au primit recomandarea să se întoarcă rapid în port, deoarece valurile ar putea atinge şase metri înălţime în următoarele ore.

În Vietnam, autorităţile se pregătesc să evacueze 30.000 de persoane din provinciile Quang Ninh şi Hai Phong, care ar urma să fie cele mai afectate de luni după-amiaza.

Ciclonul "ar putea fi unul dintre cele mai importante care afectează Golful Tonkin în ultimii ani", potrivit organizaţiei vietnameze responsabile de dezastre naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.