Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclon în sudul Braziliei: Numărul morţilor a crescut

bloomberg.com
taifun-furtuna-vreme-ciclon

Ciclon în sudul Braziliei: Numărul morţilor a crescut

Ciclonul care a lovit sudul Braziliei la începutul acestei săptămâni a provocat moartea a 27 de persoane, potrivit ultimului bilanţ publicat miercuri de autorităţile locale care au anunţat şase noi decese, relatează AFP, conform Agerpres.

"Din păcate, există 27 de decese confirmate în acest moment. Însă, având în vedere situaţia, această cifră ar putea creşte", a declarat guvernatorul statului Rio Grande do Sul, Eduardo Leite, care a afirmat că această regiune se confruntă cu "cel mai grav eveniment climatic din istoria sa".

Peste 52.000 de persoane din 67 de localităţi din acest stat au fost afectate de luni de ploile torenţiale, care au provocat inundaţii şi alunecări de teren. Peste 4.000 de locuitori au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

Sute de pompieri şi poliţişti, dar şi voluntari, sunt mobilizaţi miercuri pentru a încerca să salveze persoane rămase izolate şi să deblocheze accesul în anumite localităţi.

"Implementăm toate mijloacele necesare pentru a ajuta Rio Grande do Sul să iasă din această situaţie tristă", a scris pe reţeaua X (ex-Twitter) ministrul Integrării regionale, Paulo Pimenta, care a survolat zonele afectate împreună cu ministrul Integrării şi Dezvoltării Regionale, Waldez Goes.

Guvernul federal a anunţat trimiterea unor elicoptere pentru a intensifica misiunile de salvare.

Municipalitatea în care s-a înregistrat cel mai mare număr de decese până în prezent este Muçum, un orăşel de 5.000 de locuitori în care au fost descoperite marţi 15 cadavre, şi al cărui teritoriu este acoperit în proporţie de 85% de apele revărsate ale râului Taquari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.