Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclonul Amphan lovește din plin India și Bangladesh: Cel puţin 84 de persoane au murit

www.pixabay.com
ciclon

Ciclonul Amphan, cel mai puternic format în Golful Bengal în secolul XXI, a provocat moartea a cel puţin 84 de persoane în India şi Bangladesh, potrivit bilanţului oficial anunţat joi, citat de agenţia AFP.

În regiunea Bengalul de Vest din India, "72 de persoane au murit, dintre care 15 la Calcutta"', a declarat presei ministrul-şef din acest stat, Mamata Barnerjee. "Nu am văzut niciodată un dezastru de o asemenea amploare", a adăugat ea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SUA, lovitură pentru China: 'Nu putem permite ca ameninţări străine să prindă rădăcini la bursele noastre'. Ce proiect de lege a aprobat Senatul

În Bangladesh, poliţia şi autorităţile oficiale au confirmat pentru AFP 12 morţi.

Ciclonul a lovit miercuri Bengalul de Vest unde a devastat aşezări umane, a doborât stâlpi de electricitate şi copaci şi a inundat suprafeţe extinse de teren.

O mare parte dintre 72 de decese au fost provocate prin electrocutare şi în urma căderii copacilor, a declarat Mamata Banerjee, citată de agenţia Reuters.

Citește și: PARADOX. Secretat de stat în Ministerul Sănătăţii: În plină pandemie, în România au murit mai puţini oameni decât în anii precedenţi

Autorităţile din India şi Bangladesh au fost nevoite să evacueze peste 3 milioane de locuitori. Operaţiunile de evacuare au fost îngreunate de pandemia de COVID-19 şi de măsurile de distanţare socială impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.