Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclonul care a făcut prăpăd în Europa ajunge în România/ ANM: revin ninsorile și temperaturile scad drastic

Pinterest
ciclon polar

Un ciclon mediteranean a generat probleme uriașe în țările din vestul Europei, iar acum ajunge și în România. Directorul de prognoză al ANM, Florinela Georgescu, a explicat că începând de miercuri temperaturile vor fi în scădere, iar spre finalul săptămânii vor reveni ninsorile în zonele înalte, iar în restul țării vom avea furtuni și ploi pe arii extinse.

Citește și: Iarna se întoarce puternic în România: Pe ce data revin ninsorile în țara noastră ( AccuWeather)

"Trebuie să ne așteptăm la o vreme schimbare. În zilele viitoare va fi o scădere a temperaturilor, o scădere treptată. Vom resimți mai ales de poimâine, pentru că mâine încă temperaturi maxime care mai pot ajunge la 17°C-19°C în partea de vest și de sud a țării.

Apoi acestea vor fi în scădere. Pe de altă parte, trebuie să ne așteptăm și la apariția precipitațiilor în extindere. Mâine, ploi locale în partea centrală și sudică a țării, în centrul țării și manifestări de instabilitate, averse, descărcări electrice pe fondul temperaturilor încă ridicate.

De joi revin ninsorile și furtunile

Apoi, următoarele două zile, miercuri, joi vor fi cu precipitații în cea mai mare parte a țării și în zonele de munte, mai ales în zona înaltă, vor fi tot mai multe ninsori. Pe de altă parte, în noaptea de miercuri spre joi, în zonele deluroase din partea centrală și de est a țării sunt de așteptat precipitații mixte.

Citește și: Un nou ciclon puternic lovește în Europa: va aduce și ciudata zăpadă colorată

Scăderea de temperatură se va concretiza prin maxime între 4 și 16 grade miercuri, asemănătoare și joi, iar temperaturile minime posibil să ajungă în noaptea de joi spre vineri și la -8° în zonele de presionare.

Vestea bună este că în weekend vom avea un proces de încălzire, vom reveni la temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei", a spus Florinela Georgescu, director de prognoză în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.