Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclonul Hamoon a lovit coastele Bangladeshului

Ciclonul Mocha

Ciclonul Hamoon a lovit coastele Bangladeshului

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa după ce ciclonul Hamoon a atins zona de uscat pe coastele Bangladeshului, doborând copaci şi stâlpi de electricitate, informează miercuri DPA, conform Agerpres.

Ciclonul Hamoon a traversat porţiunea de coastă dintre oraşele Chattogram şi Cox's Bazar, la primele orele ale zilei de miercuri, apoi a scăzut în intensitate, devenind o depresiune, a declarat Departamentul de Meteorologie din Bangladesh într-un buletin meteo special emis miercuri dimineaţă.

Potrivit biroului de meteorologie, furtuna a lovit zona turistică sud-estică din Cox's Bazar cu o viteză a vântului de 80 de kilometri la oră, fiind însoţită de ploi abundente.

Trei persoane au murit în urma prăbuşirii unor copaci în timpul furtunii marţi seară, a declarat şeful administraţiei districtuale Shaheen Imran, adăugând că Hamoon a avariat multe case cu acoperiş de paie.

Administraţia locală a lansat o misiune pentru a evalua amploarea pagubelor provocate de dezastru, a adăugat el.

Imran a declarat că alimentarea cu energie electrică nu a putut fi restabilită în unele părţi ale districtului deoarece numeroşi stâlpi de electricitate au fost doborâţi în timpul furtunii.

Autorităţile au mutat circa 270.000 de locuitori de pe coastă spre locuri mai sigure înainte ca Hamoon să atingă zona e uscat, deşi guvernul planificase evacuarea a aproape 1,5 milioane de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.