Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în noiembrie 2019 cu 1,2%, faţă de aceeaşi lună a anului anterior

www.bugetul.ro
firme, afaceri

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în noiembrie 2019 cu 1,2%, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, ritm încetinit faţă de luna precedentă, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit news.ro.

În octombrie 2019, cifra de afaceri din industrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, a crescut pe ansamblu cu 3,3%.

În noiembrie 2019, cifra de afaceri din industrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, a scăzut faţă de luna precedentă cu 6%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a crescut cu 1,2%.

Cifra de afaceri din industrie, în luna noiembrie 2019, faţă de luna noiembrie 2018, a crescut pe ansamblu cu 1,2%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+1,3%). Industria extractivă a scăzut cu 1,8%.

CITEȘTE ȘI: Descoperirea uimitoare a cercetătorilor: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic un ardei iute

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,5%), industria energetică (+5,2%), industria bunurilor intermediare (+4,2%) şi industria bunurilor de uz curent (+2,5%). Industria bunurilor de capital a scăzut cu 4%.

În primele 11 luni din 2019, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, cifra de afaceri din industrie a avansat cu 5%.

În 2018, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu 2017, a crescut pe ansamblu cu 11,8% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+12%) şi industriei extractive (+6%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.