Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifra de afaceri ale producătorului de ochelari EssilorLuxottica, afectată de transferuri frauduloase de bani

Inquam Photos / Octav Ganea
bani curs leu euro

Producătorul de ochelari EssilorLuxottica a descoperit transferuri frauduloase de bani la o fabrică din Thailanda care ar putea să aibă un impact de până la 190 de milioane de euro asupra rezultatelor financiare ale anului 2019, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Informaţia a apărut într-o perioadă în care grupul format în 2017 prin fuziunea dintre producătorul francez de lentile Essilor şi producătorul italian de ochelari Luxottica se reorganizează pentru unificarea lanţurilor de furnizori ale celor două companii şi reformarea conducerii de vârf.

Acordul din 2017 a fost prezentat ca o fuziune de pe poziţii de egalitate, dar a apărut un conflict între fondatorul Luxottica, Leonardo Del Vecchio, şi directorul general al Essilor, Hubert Sagnieres.

Grupul a anunţat că intenţionează să numească un nou director general până la sfârşitul anului 2020, dar un fond activist deţinut de miliardarul Daniel Loeb a cerut companiei ”să accelereze tranziţia către o nouă conducere.

Citește și: Ministrul Muncii, experiență inedită: a sunat incognito la Casele de pensii din țară. A descoperit o situație ULUITOARE

EssilorLuxottica, cunoscut pentru branduri ca Oakley şi Ray-Ban, a anunţat luni că divizia Essilor International a descoperit recent o activitate financiară frauduloasă în Thailanda şi că angajaţii suspectaţi de implicare au fost concediaţi.

“Essilor International a depus plângeri în Thailanda şi în alte jurisdicţii şi a mobilizat toate resursele interne şi externe disponibile pentru a opri activităţile frauduloase şi a lua măsuri de remediere”, a anunţat compania.

EssilorLuxottica a adăugat că impactul negativ avut de frauda din Thailanda va fi înregistrată în rezultatele operaţionale din 2019.

Luca Solca, analist senior la Bernstein, a declarat că anunţul de luni va amplifica probabil presiunile investitorilor pentru accelerarea integrării post-fuziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.