Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut cu 6,2%, în primul semestru

piata, crestere

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, a înregistrat o creștere cu 6,2%, în primele șase luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS) transmis, miercuri, AGERPRES.

Aceasta se datorează creșterii comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+13,3%), comerțului cu ridicata nespecializat (+10,4%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+7,9%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,0%) și comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+4,5%).

Citește și: Ministrul Mircea Dobre, veste BUNĂ pentru turiști: Cum vrea să scape de evaziunea din turism

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (-6,4%), comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații și activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-0,8%, fiecare).

Pe seria ajustată sezonier, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut cu 7,1%.

Conform INS, în luna iunie 2017, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, față de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută cu 4,3%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,4%.

Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, afacerile din comerțul cu ridicata au crescut ca serie brută, cu 2,9%, respectiv ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 6,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.