Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă cu 7,8%

harley motocicleta electrica

În luna septembrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 7,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,5%.

Citește și: INS, anunţ de ULTIMĂ ORĂ: Creştere economică de 4,1% în primele 9 luni din 2019

„Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 6,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 14,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,2%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 11,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,0%.

În perioada 1.I-30.IX.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-30.IX.2018 atât ca serie brută cu 8,0% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,6%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în perioada 1.I-30.IX.2019 față de aceeași perioadă din anul anterior atât ca serie brută cu 13,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 7,8% datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+13,7%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,3%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut 11,1%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creștere cu 3,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 6,4% ca urmare a scăderilorînregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-14,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-6,5%) și la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,7%). Creșteri au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+4,6%) și la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+1,6%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2019 faţă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 0,3%.

Septembrie 2019 comparativ cu septembrie 2018

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2019, comparativ cu luna septembrie 2018 a înregistrat o creștere cu 14,6% datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+21,1%), comerţul cu autovehicule (+16,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+12,0%) și la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+9,8%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2019 a înregistrat o creștere cu 12,2% faţă de luna septembrie 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 11,9% mai mare comparativ cu luna septembrie 2018, creștere susținută de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+21,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+15,3%) , activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+9,8%) și de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+9,6%). Cifra de afaceri provenită din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 3,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2019 a crescut cu 12,0% comparativ cu luna septembrie 2018”, se arată într-un comunicat de presă al INS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.