Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifre alarmante: Aproape 200 de minori au fost dați dispăruți de la începutul anului într-un singur județ

alerta

Un număr de 191 de minori din judeţul Giurgiu au dispărut de la domiciliu ori din centrele de îngrijire socială de la începutul anului şi până în prezent, cei mai mulţi plecând voluntar, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

"Potrivit datelor IPJ Giurgiu, de la începutul acestui an au fost înregistrate în judeţul Giurgiu un număr de 174 de cazuri de dispariţii de minori de la centrele de îngrijire din cadrul DGASPC Giurgiu şi 17 cazuri de dispariţii de minori din mediul familial. Dintre acestea, 170 de cazuri de dispariţii de minori din cadrul DGASPC Giurgiu au fost rezolvate, iar patru cazuri sunt în lucru, iar în cazul dispariţiilor de minori din mediul familial 16 cazuri au fost soluţionate şi unul se află în lucru", a declarat, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a IPJ Giurgiu, Corina Cioplea, conform Agerpres.

Ea spune că majoritatea dispariţiilor de minori din judeţul Giurgiu sunt, de fapt, plecări voluntare de la domiciliu sau din centrele de asistenţă socială şi minorii s-au întors singuri acasă ori în centre, au fost găsiţi de poliţişti pe stradă, ori la domiciliul unor rude sau prieteni şi nu au fost înregistrate situaţii de vătămări corporale ale acestora.

În unele cazuri de dispariţii din centrele de îngrijire au fost înregistrate situaţii când "un minor a plecat de acolo şi de cinci ori, în mod repetat".

Pentru a preveni astfel de situaţii, IPJ Giurgiu a desfăşurat în perioada 22-26 mai, în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, o acţiune pentru prevenirea dispariţiilor de minori sau a plecărilor voluntare.

Astfel, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, au organizat activităţi informativ-preventive dedicate prevenirii dispariţiilor de minori, plecărilor voluntare şi a traficului de persoane la Şcoala Gimnazială numărul 1 şi la Şcoala Gimnazială numărul 5 din municipiul Giurgiu.

Pentru prevenirea dispariţiilor de copii este în derulare la nivel naţional şi proiectul - Plecatul de acasă nu este o soluţie! - cu perioadă de implementare 22 mai 2023 - 30 iunie 2024, având ca scop creşterea gradului de conştientizare cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare din familie şi centrele de protecţie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.