Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifrele care arată adevăratul interes al Europei: doar 12 țări din UE au rămas complet sau parțial fără gaz din Rusia după invazia în Ucraina

Avis
Europa harta map

În Uniunea Europeană, 12 state au rămas total sau parțial fără gaz din Rusia, iar comportamentul Moscovei din ultimele săptămâni a exacerbat semnificativ riscurile, a declarat Kadri Simson, comisarul pentru energie al Comisiei Europene.

"Planul de criză al UE pregătit la începutul anului poate fi util în orice moment, iar statele membre ar trebui să fie pregătite să aplice planurile lor de stat", a declarat ea pe site-ul estonian al delfi.

Simson a declarat că săptămâna trecută UE a ajuns la un acord de creștere a aprovizionării cu gaze cu Israelul și Egiptul, a aprofundat cooperarea cu Norvegia, la negocierile de la linia de sosire cu Azerbaidjanul.

Potrivit acesteia, "marile dezacorduri" dintre miniștrii energiei ridică probleme legate de noi schimbări pe piața energiei, inclusiv extinderea utilizării energiei nucleare.

"Comisia nu poate lua decizii cu privire la această din urmă problemă pentru niciun stat, alegerea surselor de energie în conformitate cu tratatele europene fundamentale este dreptul suveran al statelor membre", a declarat Simson.

La sfârșitul lunii mai, s-a raportat că Polonia, Bulgaria, Finlanda și Țările de Jos, din cauza refuzului de a accepta noul sistem de decontare al Rusiei, și-au pierdut deja capacitatea de a primi gaz rusesc.

Pe 9 iunie, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că țările care au refuzat să plătească pentru gazul rusesc în conformitate cu noile reguli au fost deja deconectate de la aprovizionare, nu sunt planificate noi debranșări.

Pe 14 iunie, Gazprom a anunțat că a fost nevoită să reducă aprovizionarea cu gaze prin Nord Stream comparativ cu planul, din cauza revenirii târzii a unităților de pompare a gazelor de la reparațiile Siemens și a identificat defecțiuni tehnice ale motorului. Pe 15 iunie, Gazprom a anunțat că a fost nevoită să oprească funcționarea unui alt motor siemens cu turbină cu gaz pe gazoductul Nord Stream, din cauza încheierii perioadei de revizie înainte de revizie. Ca urmare, pomparea din noaptea de 16 iunie urma să scadă cu încă o treime - până la 67 de milioane de metri cubi. m pe zi.

În iulie, Nord Stream va opri complet transportul din cauza întreținerii programate, iar acest lucru va exacerba și mai mult deficitul de gaze de pe piață.

La 31 martie, președintele Federației Ruse a semnat un decret astfel încât plata gazului rusesc furnizat după 1 aprilie 2022 contrapărților străine specificate în decret ar trebui să se efectueze exclusiv în ruble.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.