Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîmpeanu: 'Ziua de referință va fi ziua de joi a fiecărei săptămâni'. Ce spune despre scenariul online

Facebook
Sorin Cîmpeanu

Ziua de referință va fi ziua de joi a fiecărei săptămâni pentru scenariul de săptămâna următoare, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, într-o conferință comună cu ministrul Sănătății.

„Ziua de referință va fi ziua de joi a fiecărei săptămâni pentru scenariul de săptămâna următoare, iar din perspectiva educației vă pot spune că săptămână nu se va fragmenta, ci se va lucra pe prezență fizică toată săptămâna sau, dacă se va ajunge în situația în care din cauza depășirii gradului de 75 la sută a paturilor se va trece în online, acel online va fi pentru toată săptămâna. Și noi am susținut că dacă am fi păstrat 75 la sută la intrarea în online și 75 la sută la ieșirea din online am fi ajuns exact în situația precizata de domnul ministru ne-am fi jucat cu școala închis / deschis, ceea ce este inadmisibil”, a spus, vineri, Cîmpeanu.

Întrebat în câte săptămâni vom ajunge în scenariul online, Cîmpeanu a spus: „Nu pot să vă spun acest lucru dar întrebarea completa dumneavoastră ar fi fost în care județ? Vedeți că sunt diferențe mari de exemplu în București avem 16 la sută iar în Suceava 34. Schimbarea ar putea fi influențată de gradul de vaccinare în județul respectiv, nu știu dacă este o coincidență sau nu dar în jud. Suceava are cea mai mică acoperire vaccin alea din țară, și are în același timp și cel mai mare grad de ocupare a paturilor din spital. În mod evident de evoluțiile diferă de la județ la județ, întrebarea la care vreau să răspund fără să fie pusă se referă la și închiderea școlilor într-o localitate. Nu putem să lucrăm pe localități, lucrăm cu județe pentru că nu putem să raportăm populația dintr-o localitate pentru că nu are asistență medicală ca să pot să fac calculul acesta localitate cu localitate. Mai ales București și Ilfov care sunt o aglomerație urbană, majoritatea celor care locuiesc în Ilfov lucrează în București, de ce clar că această entitate trebuie reglementată și măsurată unitar”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.