Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci alimente care sunt interzise seara. De ce nu trebuie să le consumi înainte de culcare

Orygin
nutritie calorii

Cinci alimente care sunt interzise seara. De ce nu trebuie să le consumi înainte de culcare

Majoritatea românilor au tendința ca seara, după o zi lungă și grea de muncă, să mănânce ceea ce le place însă, nutriționiștii trag un semnal de alarmă și spun că acest obicei este extrem de nesănătos.

Pentru a avea un somn odihnitor și pentru a te concentra mult mai bine la ceea ce ai de făcut în timpul zilei, medicii recomandă să eviți cinci alimente care îți pot afecta serios stilul de viață, anunță romaniatv.net.

Dacă până acum nu acordai o importanță deosebită la ceea ce mâncai înainte de culcare, ei bine, este cazul să iei măsuri dacă nu vrei să ai parte de un disconfort pe timpul nopții sau să te confrunți cu probleme digestive.

Specialiștii în nutriție spun că masa de seară trebuie să fie bogată în proteine și săracă în calorii provenite din grăsimi saturate și carbohidrati.

Nutriționiștii subliniază faptul că masa de seară trebuie să fie luată până în ora 20:00

Mai mult, nutriționiștii subliniază faptul că masa de seară trebuie să fie luată până în ora 20:00. Însă, dacă plănuiești să te culci mai târziu, poți mânca și după ora 20:00, dar cu măcar trei ore înainte.

Aceștia au întocmit și o listă cu cele cinci alimente pe care nu trebuie să le consumi la cină, dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor.

Primul dintre ele este cheeseburger cu bacon. Nutriționiștii spun că trebuie să eviți seara alimentele de tip fast-food deoarece produc aciditate gastrică și provoacă arsuri în timpul somnului.

Pe locul doi în lista celor cinci alimente care sunt interzise seara se află alcool și asta pentru că este diuretic și va deshidrata corpul. Dacă vei consuma alcool înainte de culcare, somnul va tulburat de o sete continuă. Totodată, transpirația provocată de alcool îți va tulbura somnul.

Ciocolata este și ea pe lista alimentelor interzise înainte de culcare și în special cea neagră care are un conținut ridicat de cofeină. Dacă vei mânca acest aliment înainte de culcare, ai mari șanse să te alegi cu o insomnie pentru că stimulează sistemul nervos.

Un alt aliment pe care trebuie să îl eviți înainte de culcare este puiul. Medicii atrag atenția că digestia acestui tip de carne poate dura până la patru ore, motiv pentru care nu este recomandată să fie consumată seara.

Pe ultimul loc în topul celor cinci alimente strict interzise seara se află condimentele. Chiar dacă dau un gust mai bun mâncării, acestea provoacă o stare de agitație dacă sunt consumate seara care poate provoca insomnie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.