Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci apeluri pentru îndepărtarea urșilor în ultimele 24 de ore, în județul Harghita

SuceavaLive
Urs

Cinci apeluri au fost făcute în ultimele 24 de ore în judeţul Harghita pentru îndepărtarea urşilor.

Potrivit ISU Harghita, a fost semnalată prezenţa urşilor în localitățile Dealu, Odorheiu Secuiesc și Băile Tușnad.

Primul apel primit prin 112 a fost la ora 09.17 şi anunța prezența unui urs în curtea unei pensiuni din Băile Tușnad. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie, dar apelantul a revenit și a comunicat faptul că ursul a plecat singur în pădure.

Al doilea apel a fost la ora 13.34, când un bărbat a anunțat prezența unei ursoiace cu pui într-o grădină din comuna Dealu. A fost trimis la fața locului un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc. Ursoaica a plecat din zonă, însă a provocat pagube proprietarului.

Al treilea apel a fost la ora 20.34 şi anunţa că doi urși sunt în apropierea unor case din Odorheiu Secuiesc. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist care a îndepărtat animalele înspre pădure.

La ora 21.38, un bărbat a anunțat prezența unui urs în zona gării CFR din Băile Tușnad, dar patrula de jandarmerie ajunsă acolo nu a observat animalul sălbatic.

Ultimul apel, primit la ora 22.34, a anunțat despre prezența unei ursoaice cu pui în apropierea unui bloc din Băile Tușnad, aceasta fiind îndepărtată de către un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad.

ISU Harghita a anunţat că de la începutul anului și până în prezent s-au înregistrat 84 de apeluri, cele mai multe în luna iunie, respectiv 54 de apeluri. Ca zonă de răspândire a acestora, cele mai multe au fost în zona localităților Băile Tușnad și Voșlăbeni, dar am înregistrat solicitări și în zona localităților Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Izvoru Mureșului, Păuleni- Ciuc, Suseni, Sânmartin, Polonița, Sub Cetate și Dealu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.