Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci autospeciale cu apă şi spumă, mobilizate pentru stingerea unui incendiu, la Lepşa

incendiu

Cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă au fost mobilizate, în noaptea de luni spre marţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Lepşa, în comuna Tulnici, care a cuprins o gospodărie şi risca să se extindă la fondul forestier din preajmă, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, potrivit Agerpres.

"Cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă au fost mobilizate pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o locuinţă din satul Lepşa, comuna Tulnici, în cursul nopţii de luni spre marţi. Apelul care anunţa izbucnirea incendiului s-a primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul comun ISU-SAJ în jurul orei 1,30 de către un pompier din cadrul ISU Vrancea, aflat în timpul liber în localitate. Către locul indicat au fost mobilizate gradual cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, trei din cadrul ISU Vrancea, una aparţinând SVSU Tulnici şi una din cadrul Obştei Tulnici", a precizat ISU Vrancea.

Potrivit pompierilor, în momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu violenţă, generalizat, la nivelul unei locuinţe P+1+M şi la două anexe, pe o suprafaţă de circa 300 metri pătraţi.

Pompierii au acţionat atât pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protejarea construcţiilor învecinate, amplasate în imediata apropiere. Intervenţia a fost dificilă, din cauza suprafeţei mari afectate de incendiu precum şi din cauza lipsei surselor de alimentare cu apă în imediata apropiere.

Proprietara locuinţei, care se afla în interiorul imobilului a reuşit să se autoevacueze, dar a refuzat preluarea de echipajele SMURD şi SAJ sosite la faţa locului.

Intervenţia promptă a împiedicat propagarea flăcărilor la locuinţele învecinate, protejându-se, astfel, şi fondul forestier.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 8,30, iar în urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.