Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci bărbaţi ucraineni au trecut ilegal în România şi au solicitat azil

Cinci bărbaţi ucraineni au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră după ce au trecut ilegal în România, în vecinătatea unei comune de la graniţă, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

"Poliţiştii de frontieră au depistat cinci persoane, cetăţeni ucraineni, care au trecut frontiera 'verde' din Ucraina în România, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi a Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău. Aceştia au solicitat o formă de protecţie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri", a spus Dan Bucă.

Conform aceleiaşi surse, pompierii maramureşeni au transportat una dintre persoane, însoţită de un jandarm, din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş din oraşul Şomcuta Mare.

Alte patru persoane au fost transportate în municipiul Baia Mare, unde au fost cazate la căminul Centrului Universitar Nord.

De asemenea, cinci persoane au fost transportate, însoţite de un voluntar, din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei la Gara CFR Sighetu Marmaţiei, de unde au plecat cu trenul la Cluj-Napoca şi Bucureşti.

"În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaţionalizată de pompierii maramureşeni la Sighetu Marmaţiei. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcţie de evoluţia situaţiei", a mai anunţat reprezentantul CJSU Maramureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.