Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci echipaje din România s-au calificat în semifinalele Campionatelor Mondiale de canotaj

agerpres
canotaj Romania 8+1 fete

Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz (Austria) au programai miercuri cursele din sferturile de finală, în care s-au decis echipajele care continuă cursa pentru calificările olimpice şi cele care rămân pe dinafară. Cu o miză aşa de uriaşă, este de înţeles că tensiunea a fost enormă, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Dezvăluire. Fiul unui general comunist, ajuns lider USR-PLUS!

Printre ambarcaţiunile care au luat startul s-au aflat şi şase echipaje tricolore. România are deja două barci în semifinale, cele de patru rame, feminin şi masculin, probe care pune la bătaie câte opt locuri la JO 2020. Una dintre curse a avut însă un deznodământ total neaşteptat şi, din păcate, afectat a fost şi echipajul tricolor. La dublu rame, în sfertul de finală al treilea, românii Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosa, vicecampioni mondiali în 2018 şi vicecampioni europeni în 2019, au avut parte de o concurenţă solidă, la strart aflându-se încă cinci echipaje. Primele trei clasate urmau să se califice în semifinale. Cum la această probă sunt 11 locuri cotă pentru JO, practic calificarea în semifinale (primii 12) înseamnă 90 la sută prezenţa la Tokio.

Citește și: Schimbare radicală! Un celebru lanț de hypermarket renunță la acest produs

Românii au făcut o cursă bună, s-au clasat pe locul 3, după Italia şi Canada, însă la final, stupoare. Echipajul polonez s-a lovit în primii 500 de metri de una dintre şalupele arbitrilor (din cauza acestora) şi a fost nevoită să abandoneze. Oficialii competiţiei au considerat că nu au fost şanse egale pentru toţi concurenţii, astfel că au decis să reprogrameze cursa de la ora 18:36, la finalul zilei. Practic, toate cele cinci echipaje care au dus cursa până la final, în condiţii de efort şi tensiune maxime, vor fi dezavantajate la reluare. Ziua a fost însă bună pentru trei echipaje tricolore. La dublu rame feminin, Cristina Popescu şi Amalia Bereş s-au clasat pe locul doi în sfertul lor de finală şi au făcut pasul spre semifinale (11 echipaje din 12 vor merge la JO). Aşadar, şanse mari pentru românce.

La dublu vâsle categorie uşoară, Ionela Livia Cozmiuc şi Gianina Beleagă s-au calificat şi ele în semifinale, după ce s-au clasat pe locul trei în sferturi. După o mică ezitare în start, cele două campioane mondiale din 2017 şi 2018 au avut de tras pentru a recupera din diferenţa faţă de adversare. La această probă, primele 7 echipaje clasate la Mondiale obţin biletele pentru JO.

La dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu şi Marian Enache s-au calificat şi ei în semifinale, după ce s-au clasat tot pe locul trei în sferturile de finală. Şi ei sunt la numai un pas de JO, pentru că primele 11 echipaje merg la JO (în semifinale sunt 12 calificate).

Citește și: Anunț în toiul nopții al lui Alexandru Cumpănașu! Ce va înființa – Proiectul prezentat azi

România continuă cursa spre JO cu toate cele 11 echipaje înscrise în competiţie. În cursele regină, cele de 8+1, ambarcaţiunile tricolore vor trage mâine în recalificări. Marţi, în serii, echipajul masculin a avut un ghinion teribil (i s-a rupt cârma).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.