Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci filme vor fi prezentate, în premieră, la festivalul Película

mediafax.ro
film

Cinci lungmetraje vor fi prezentate în premieră în România la festivalul Película, care va avea loc la Bucureşti între 9 şi 16 septembrie.

Pentru serile de cinema în aer liber de la „Elvire Popesco”, organizatorii celei de-a cincea ediţii a festivalului au selectat cinci lungmetraje din Columbia, Peru, Uruguay, Chile şi Argentina, potrivit news.ro.

Citește și: Alina Mungiu Pippidi trage semnalul de alarmă: Klaus Iohannis și pericolul dictaturii în România

„Zilele în care a apărut balena/ Los dias de la ballena”, lungmetrajul de debut al regizoarei columbiene Catalina Arroyave Restrepo, va deschide festivalul. Este o poveste plină de culorile desenelor de pe străzile din Medellin, care vorbeşte despre dorinţa unor tineri de a schimba lumea. Un film plin de forţă şi vulnerabilitate.

Va fi proiectat şi cel mai recent documentar semnat de regizorul peruvian Javier Corcuera (invitatul special al ediţiei din 2018), „Călătoria lui Javier Heraud/ El viaje de Javier Heraud”. Poet şi luptător de gherilă, Javier Heraud a fost ucis la vârsta de 21 de ani. În ciuda vârstei sale, a lăsat în urmă o operă importantă pentru poezia peruviană.

„Casa de vacanţă/ Alelí” (Uruguay) este cel de-al doilea lungmetraj regizat de Leticia Jorge. Filmul are în centru o familie, într-un weekend de furie nechibzuită, ciocnire a dorinţelor, nostalgie nesoluţionată şi probleme cu legea. Este o dramă cu accente comice, plină de momente intense.

Citește și: Vești proaste de la meteorologi - se schimbă vremea: ploi în 29 de județe

„Pânza de păianjen/ Araña”, propunerea Chile pentru o nominalizare la Oscar 2020, este al treilea film regizat de Andres Wood. Pentru scenariu, regizorul a colaborat cu chilianul Guillermo Calderon, scenaristul filmelor „Neruda” şi „The Club”, regizate de Pablo Larrain. Un thriller politic care urmăreşte începuturile mişcării ultra-naţionaliste ce au dus la căderea lui Salvador Allende şi la ascensiunea dictatorului Augusto Pinochet.

Producţia care va încheia seria proiecţiilor din curtea Institutului Francez este, „Piazzolla, anii rechinului/ Piazzolla, los años del tiburón” (Argentina), regizat de Daniel Rosenfeld, un documentar despre „cel mai important compozitor de muzică tango din lume”. Muzicianul şi compozitorul argentinian de muzică pentru bandoneon Astor Piazzolla (1921-1992) a revoluţionat tangoul.

Biletele pentru proiecţiile în aer liber au fost puse în vânzare pe eventbook.ro.

Toate aceste filme pot fi vizionate şi online, de pe întreg teritoriul României, în perioada 9-16 septembrie 2020.

Programul online al festivalului este disponibil pe site-ul festivalului, peliculafiesta.ro, iar biletele vor putea fi achiziţionate de pe eventbook.ro începând cu prima săptămână din septembrie. Pentru vizionarile online, biletele pot fi achiziţionate şi direct de pe platforma Cinesquare pe parcusul zilelor de desfăşurare a festivalului.

Selecţia completă de filme din acest an cuprinde producţii din Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Mexic, Peru, Spania şi Uruguay.

A cincea ediţie a festivalului Película, singurul festival de film şi cultură ibero-americană din România, va avea loc respectând toate normele şi măsurile în vigoare pentru organizarea de evenimente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.