Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci intervenţii ale Salvamont, în Poiana Braşov: în două dintre cazuri, turiştii s-au rănit după ce au alunecat din cauza echipamentului neadecvat

News.ro
salvamont

Salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit, sâmbătă, în cinci cazuri pentru recuperarea unor turişti care fie s-au rănit pe munte, fie nu au mai putut coborî din cauza epuizării fizice. În două dintre cazuri turiştii s-au accidentat din cauză că au urcat pe munte cu încălţăminte neadecvat, în acest context salvatorii amintind amatorilor de drumeţii necesitatea purtării unui echipament adecvat, informează News.ro.

Conform datelor furnizate de Salvamont Poiana Braşov, salvatorii au participat, sâmbătă, la cinci acţiuni în care au recuperat şase persoane aflate în dificultate pe munte.

Astfel, salvamontiştii au recuperat din zona Kanzel şi pe pârtia de schi Drumul Roşu, două persoane care au alunecat, din cauza încălţărilor inadecvate, suferind traumatisme la picioare şi necesitând transfer către spital cu echipaje SMURD. Una dintre acestea făcea parte dintr-un grup, dintre care un alt membru a fost transportat până în staţiune, din cauza unei stări de epuizare.

Tot cu stare de epuizare a fost recuperat, de pe Drumul Roşu, un alt turist.

De asemenea, un sportiv care a urcat pe munte cu bicicleta, fiind echipat corespunzător şi având echipamentul de protecţie necesar acestui gen de activitate, a suferit escoriaţii minore în zona gleznei, având nevoie de ajutor medical. După ce i-a fost toaletată plaga, şi-a continuat activitatea.

„Reamintim turiştilor amatori de drumeţii necesitatea purtării unui echipament adecvat, în special al unei perechi de încălţări specifice mediului montan. Totodată, deplasarea să fie făcută exclusiv pe traseele montane marcate, în detrimentul pârtiilor de schi”, transmit salvatorii montani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.