Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci locuinţe din Buhuşi erau branşate ilegal la energie electrică - Jandarmii au sesizat Poliţia

electricitate electric

Cinci locuinţe din oraşul Buhuşi erau branşate ilegal la reţeaua de alimentare cu energie electrică, iar jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru comiterea infracţiunii de furt, potrivit Agerpres.

Ilegalităţile au ieşit la iveală în urma unor acţiuni de verificare efectuate de furnizorul de energie electrică şi jandarmii băcăuani, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău, plutonierul Alexandra Dănculea.

"Pe timpul verificărilor au fost depistate cinci persoane care sustrăgeau energie electrică prin racordare ilegală la reţeaua electrică, astfel încât consumul să nu fie înregistrat de echipamentele de măsurare. Jandarmii au întocmit în cele cinci cazuri actele de sesizare pentru furt conform art. 228 Cod Penal, respectiv pentru executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, acestea fiind predate poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Buhuşi", a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău.

Potrivit sursei citate, executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

De asemenea, furtul de energie electrică se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.