Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci luptători proiranieni ucişi într-un bombardament în estul ţării (OSDO). Suspectată este aviația israeliană

Cel puţin cinci luptători nesirieni şi sprijiniţi de Iran au fost ucişi duminică într-o lovitură aeriană în estul Siriei, a raportat organizaţia nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP preluat de agerpres.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, "Israelul ar fi responsabil" de acest atac.

Lovitura a vizat trei autovehicule militare care aparţineau unor paramilitari proiranieni în împrejurimile oraşului Abu Kamal, lângă frontiera cu Irakul, a precizat organizaţia.

De la declanşarea conflictului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri în această ţară vecină împotriva forţelor Damascului, dar şi contra celor ale Iranului, mişcarea libaneză Hezbollah şi alte grupuri pro-Teheran, care participă la război alături de regim.

Israelul confirmă rareori atacurile sale din Siria, dar avertizează constant că nu va lăsa această ţară să devină un cap de pod al Iranului pe care îl acuză că încearcă să îşi crească prezenţa militară şi influenţa la frontiera sa, implantându-se în Siria.

La 5 mai, 14 combatanţi iranieni şi irakieni au fost ucişi în raiduri în nord-estul Siriei, a informat OSDO, adăugând că "loviturile ar fi fost efectuate" de Israel.

Declanşat după reprimarea manifestaţiilor prodemocratice de regimul de la Damasc, războiul din Siria s-a transformat treptat într-un conflict complex cu implicarea a numeroşi beligeranţi, printre care grupări jihadiste şi puteri străine, şi s-a soldat până acum cu peste 380.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.