Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci medici de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova au fost vaccinaţi: 90 de persoane se vor vaccina până la sfârşitul anului

Inquam Photos / George Calin
Vaccin anticoronavirus

Cinci medici de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova au fost vaccinaţi, duminică, trei dintre ei fiind şefi de secţie. Dr. Dragoş Nicolosu, responsabilul activităţii de vaccinare din cadrul spitalului, a declarat pentru AGERPRES că, până la sfârşitul anului, la Craiova vor fi vaccinate 90 de persoane, toate fiind angajate în cadrul spitalului, atât personal medical, cât şi personal tehnic şi administrativ, informează Agerpres.

"Campania de vaccinare începe cu cinci medici, din care trei sunt şefi de secţie. Avem programate 90 de persoane să se vaccineze în cele cinci zile rămase până la sfârşitul anului, dintr-un total de 384 care se vor vaccina. Vaccinarea va continua la începutul anului viitor. Procedurile durează puţin, pentru că este un consimţământ care trebuie semnat, este un triaj care se face înainte de vaccinare, urmează vaccinarea propriu-zisă, se introduc datele în Registrul naţional de vaccinare electronic, apoi beneficiarul vaccinului aşteaptă un sfert de oră într-o cameră alăturată pentru a se observa dacă apar efecte adverse. Deci toată procedura durează un pic şi de aceea avem programate până la sfârşitul anului 90 de persoane, adică circa 20 de persoane pe zi. S-au făcut programările, iar pentru fiecare zi se ştie cine va fi vaccinat", a declarat dr. Dragoş Nicolosu.

Potrivit sursei citate, toate cele 384 de persoane care se vor vaccina sunt cadre medicale şi personal tehnic. "În 9 luni de pandemie au fost şi intervenţii care au necesitat şi intrarea personalului tehnic şi administrativ în secţiile de COVID. Ca atare, persoanele care se vaccinează sunt atât cadre medicale, cât şi din rândul personalului tehnic şi administrativ", a mai spus Dragoş Nicolosu.

Citeste si: Varujan Vosganian SPULBERĂ ceremonia aducerii vaccinului: 'Comuniștii erau mici copii față de festivismul și propaganda prilejuite de lupta anti-COVID'

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, Adina Turcu, a declarat că cele 384 de persoane care se vor vaccina sunt din rândul celor 520 de angajaţi ai spitalului care şi-au exprimat dorinţa în acest sens.

Dozele de vaccin care se vor folosi până la finalul anului sunt păstrate la frigider, pentru că, potrivit specialiştilor, vaccinul se poate păstra la temperaturi între 2 şi 8 grade timp de 5 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.